top of page
  • _

ADVENTSFINT

ADVENTSFINT


STOCKHOLMVISST längtar vi efter att få lysa upp vår tillvaro när vi har oktober och november månad bakom oss. Nu ligger framför oss julmånaden med så många aktiviteter såsom advent, lucia och att förbereda julens intåg. Vet inte om du är som jag men har en tendens att tro för mycket på mig själv, såsom 'jag hinner' men ack, vad jag bedrar mig. Inte hinner jag. Jag är sen med så mycket i år.


Det beror på att jag har två hem. Ett i Stockholm och ett ute på landet. Där brukar jag oftast tillbringa tiden. Men jag ska inte besvära er med vad jag har att göra. Kan säga så här - jag lider inte av bristen på sysselsättning. Däremot är jag i behov av en städerska. Om jag hade en sådan person i min närhet som kan ta tag i det där som måste göras. Ni vet, damma, städa, rensa i skåp och lådor. Vädra ut kläder i garderoben. Se om mina vinterskor behöver putsas. Som om det inte var nog så 'råkade' jag se spill på diskbänken av en mus. Av någon okänd anledning kunde jag inte ta till mig det. Jo, men visst hörde jag 'spring i väggarna' nattetid. Men ok. en liten Askunge mus kan väl inte vara så farligt. Har aldrig haft möss i mitt hem.


När jag då letade efter 'vad det nu var för någonting' så tyckte jag det var så stökigt i min lilla garderob i hallen och för att inte missa det jag letade efter slängde jag ut allt på golvet. Ve och fasa - vad är detta. Något rör på sig. Jag skriker rakt ut och nu är det två som tittar på något rörligt. En mus bakom en pjäxa. Kan berätta för er att jag hittade ett par riktigt gamla hederliga pjäxor på loppis och tänkte att de är väl bra att ha på sig i kalla vintriga dagar. Men där i min ena pjäxa fanns en råttbo. Hon hade gnagat sönder så mycket av allt för att, förmodligen, gömma sina kommande telningar långt inne i ett virrvarr av skräp. I min pjäxa. Nåja, pjäxan hamnar ut genom dörren med en rasande fart och musen är så liten så den hinner springa iväg. Ska jag sova med en mus. Fy, vad äckligt.


Nästa dag inhandlas många råttfällor. Men den här musen är skicklig. Hon tar ostbiten utan att musfällan slår igen. Då kommer jag ihåg min fars goda råd 'en musbit ska vara så liten som möjligt', då händer något. Visst jag tar små ostbitar och lägger på den försiktigt, men inget händer ostbitarna försvinner. Med andra ord, den finns inomhus. Nästa dag, på morgonen när jag vaknar ser jag något konstigt på mattan, vad är det för något. Jo, där ligger musen, död. Äntligen. Men jag har lärt mig något denna höst, ska alltid ha en musfälla någonstans i huset på landet eftersom det är där dom finns.


Vad hände med pjäxan med råttbo som jag slängde ut på gården. Som sagt, jag har ju mina små vänner. Vi har en räv som skriker på kvällarna och hon gästar ofta min gård. Så när vi kom hem på kvällen senare var pjäxan borta. Och har inte setts sen dess. Vad betyder det nu. Jo, det tog 2-3 dagar för att bli av med mus när jag hade planerat att göra adventsfint.


Forts. följer


K R A M


g l o r i a
0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page