top of page
  • _

ALLA DESSA VACKRA HUS

ALLA DESSA VACKRA FÖNSTER

Stockholm den 16 december 2019SOM LYSER i både hus och lägenheter och som lyfter den mörka årstiden som vi nu befinner oss i. Att hälsa advent välkommen, betyder så mycket för oss i norden eftersom dagarna blir kortare och kvällarna mörkare. Så sent som på vår luciadag sägs det, att det är årets mörkaste dag. Självklart lyser lucia starkare i denna mörka tid. Med våra fina älskade luciasånger som bryter igenom mörkret en tidig morgon eller kväll, eftersom det visas så fina luciamorgon på tv. När advent kommer till våra hem så tar vi fram våra stjärnor och adventsljusstakar som helt enkelt sprider ljus och ger oss hemkänsla. Själv har jag varit ute i skogen och plockat mossa och hittat fina grangrenar och jag tycker är så fina som dom är, för att inte tala om den ljuva doften av kåda. Ibland tar jag bara en grankvist för att känna doften när jag är ute och promenerar i skog och mark.


Vi har våra egna traditioner som vi vill vårda ömt. Själv tar jag fram det som jag själv har köpt genom åren, och det är ganska mycket samt sådant som jag fått via arv och gåvor. I mitt eget hem prioriterar jag oftast begagnade möbler om det är något jag tycker om. Och så här i jultid så är det mycket som ska oljas tex. trämöbler. Och mässing ska putsas så de blänker så fint. Själv ska jag ägna mig åt just det att putsa mässingskålar för att sen köpa hyacinter som ger doft i hela rummet i några dagar. Jag köper dessa blommor hela julen. Med dessa ord avslutar jag dagen och ger DIG ett tips. Det finns en sida på fb. och Instagram som heter Love Revival.tv och det är en man som ber för sjuka och som får budskap från Jesus vilka som är sjuka och hur de blir helade. Många har blivit helade detta år. De har gudstjänst på söndag kväll kl. 21.00 som han är i helande tjänst. Alla slags helande, även psykiska som fysisk smärta som han ber för. All Guds nåd och välsignelse över denna sida och de som ställer sig i Guds tjänst att be och välsigna när de har sina livesändningar. Sen har de gudstjänster på onsdagar där de talar engelska och som når ut över hela världen.


VI MÄNNISKOR, BEHÖVER GUDS NÅD OCH FRÄLSNING FRÅN VÅRA SYNDER. DET ÄR DET VI FIRAR I SVERIGE NU NÄR JULEN NÄRMAR SIG OCH VI S T I L L A R OSS I JULHELGEN. TÄNKER PÅ GUD, SOM BLEV MÄNNISKA, FÖDD SOM ETT LITET BARN I ETT STALL I EN LITEN BY VID NAMN BETLEHEM. DÄR FÖDDES VÅR FRÄLSARE. AV DAVIDS ÄTT SOM ÄR EN KONUNGSLIG ÄTT, EN GREN SOM TILLHÖR JUDA STAM. ISRAEL HAR TOLV STAMMAR OCH FINNS IDAG ÖVER HELA VÄRLDEN. VI HÄRSTAMMAR NU FRÅN NOAK OCH HANS FAMILJ SOM ÖVERLEVDE SYNDAFLODEN.


MED dessa rader önskar jag Dig kraft och styrka att ägna dig åt att städa, laga julmat och kanske baka något gott. Tänk på att även stilla ned dig själv med julmusik och tänd lite ljus och bara vara för dig själv. Sen att även tacka Gud för dagen och ge Honom äran för vad han gör i ditt liv. Tacksamhet är Livets stora gåva. Titta på dig själv i spegeln och LE - säg 'Jesus älskar mig' högt. Det gör jag ofta.


KRAM

GLORIA


0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page