top of page
  • _

ATT VARA I DIMMAN

ATT VARA I DIMMAN - min hemsida tillåter inte bokstäverna å, ä, ö när jag ska skriva rubrik.


UTE PÅ LANDET. MAJ MÅNAD. 2020.


Hur ska man sammanfatta de sista månaderna, ser att tiden går så oerhört fort. Min senaste bloginlägg skrev jag i februari månad -20. Och sen dess har det hänt så mycket ute i den stora världen, Alla vet. Corona. Som har vänt upp och ned på tillvaron för alla människor på vår jord. Rädsla. Vad händer. Varför. Visst, många med mig som har engagerat sig i klimatfrågan och försöker hålla sig 'update' om viktiga frågor har ju naturligtvis tänkt till. Vi vill ju gärna att allt liv ska fortsätta på vår fina fanstastiska planet Jorden. Vi vill inte vara utan den för vart ska vi då annars vara. Ja, helt enkelt människorasen försvinner från att finnas, leva till. Vad blir kvar om vi skulle försvinna. Förmodligen skulle vilda djur ta över helt. Blommor och bin skulle göra växtligheten ännu grönare. Vattnet, sjöar och hav skulle succesivt bli renare. Nedskräpningen som sker i hav, och runtomkring vår jord skulle börja reparera luften. Alla värden skulle bli bättre. Om vi - människan försvann. Visst är det hemska ord, jag skriver. Om vi försvann. Är det vårt fel det som händer. Ja, det är ju det.


GUD är vår chef. Han är vår arbetsgivare. Han är bossen. Han bestämmer. Hur då kanske du tänker. Under hela vintern har jag 'försökt' att varje dag läsa bibeln. Ett kapitel från Gamla Testamentet, ett kapitel från Nya Testamentet och sen från Psaltaren. Varje dag. Kan man förstå skaparen. Ja, litegrann skulle jag vilja säga. I GT så tjatar han väldigt mycket och ofta. Vi syndar. Han är jämt arg. Aldrig nöjd. Varför är Gud så arg. Jag tänkter och grubblar. Det första som han hatar är att vi tillber andra gudar och avgudar. Han vill att vi ska tillbe honom. Gud skapade en Jord med vatten, himmel och sjöar, djur, fåglar och sist människan. Vad gör vi då. Jo, vi skapar avgudar. Oss själva. Högmod. Övermod. Hade Gud velat skulle han ha gjort jorden till en Datacentral. Jag vet, jag skriver själv på datan redan nu. Men egentligen skulle jag kunna skriva en bok istället. VI FÖRSTÖR JORDEN SAKTA MEN SÄKERT. Ofta säger Herren så i GT 'jag vill inte ha era offer, ge änkan och dom faderlösa mat att äta'. Omsorg och värna om dom fattiga.


På ett sätt har coronan gett oss något. Både smärta och eftertänksamhet.


Låt Sverige vara ett föredöme eftersom jag bor här. Är född här. Känner med mitt folk. Och inte bara det. Jag har en tanke. Nu i dessa, så svåra tider när folk har blivit arbetslösa och kanske massarbetslöshet väntar. Så har jag en enkel tanke. INFÖR MAMMALÖN. UNDER TIDEN. TILLS VI HAR FÅTT ORDNING PÅ SKUTAN IGEN. OM DET GÅR. Min mamma var hemmafru när vi barn var små. Sen ville hon jobba lite. För att få pension. Låt mammalönen vara pensionsberättigad. Dämpa livet. Stressa inte sönder livet. Låt jorden få vila upp sig. Den hinner inte med. Vi människor har låtit chefer bestämma för länge. Alla ska inte vara chefer. Det är en Gudagåva att få en bra chef. Jag hade en underbar chef till 99 %. Det säger väldigt mycket. Låt Gud och hans vilja bestämma. Han vet bäst för oss var och en. Han har varit med från början. Nu är det jag som tjatar och det är jag medveten om. Tillsammans ska vi försöka få ordning på tillvaron igen. Kanske med mindre nycklar och mer värme. Och vara tacksamma för att vi lever. Njuta av god mat. Vi har fått en chans till. Bless till mänskligheten.


G L O R I A0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page