top of page
  • _

DEN SKIFTANDE SKOGEN

DEN SKIFTANDE SKOGEN


Sto


Vi är många som trivs i skog och mark. Den skiftande skogen ger oss det vi behöver. På sommaren ger den oss välbehövlig skugga när solen gassar som mest under dagen och har vi ingen skog eller träd att söka upp, så har de flesta av oss en balkong eller terass där vi kan få svalka. Så här i hösttider så finns det hur mycket som helst att göra både i hem och hus för att inte tala om vad trädgården behöver. Det är jättekul att på sommaren inhandla sommarblommor och att göra fint och planera sommarens aktiviteter. Vad som är mindre roligt är att plocka bort allt. Kommer så väl ihåg när jag inte hade en trädgård utan en helt vanlig balkong att ägna mig åt. Det var i Stockholm och jag hade alltid beundrat mammas alla fina växter. Sagt och gjort, köpte frön och balkonglåder, sen sådde jag. Och vad de växte, hela sommaren och långt in på hösten. Kan inte begripa men idag tycker jag att blommor växer inte lika länge som förr. Eller har jag glömt bort. Kan vara det sistnämnda. Men ändå inte. All den här genmanipulering gör mig orolig. Inte ens vanliga frön får vara ifred. De ska utvecklas som om de inte duger längre i våra rabatter.


Förra året fick jag hämta en massa trädgårdsprylar som hade blivit rostiga. Det passar alltid in i en höstträdgård. Sagt och gjort. De finns nu hemma hos mig. Men denna sommar har jag haft annat för mig. Vi hade ett stort projekt och det var att försöka ta ned en massa träd som vuxit sig alldeles för stora. De svajar lite för mycket när det blir blåst och sen ska de ansas. Men på 10 år har träden vuxit mer än 10 meter. Och de skulle bort. Ve och fasa, visste att blommor och andra träd skulle råka illa ut när de stora vildvuxna träden skulle fällas. Men vad göra. Nästan alla träd är nu borta men några återstår. Så min trädgård blev lite eftersatt. Sen är det så här, tror jag, att när man blir äldre vill man inte längre ha det så som man ville ha för 10-20 sedan. Fast det är en annan historia.


Tillbaka till de rostiga prylarna och en av dom visste jag direkt vad jag skulle kunna använda den till. En

Så nu ska vi snart montera fast den och inbringa en ljusslinga, så kanske jag kan fota den och visa den här på Gloria's blog. Och sen, ska jag plantera något vilt över den. Så ser mitt trädgårds arbete ut. Och som ni vet nalkas snart årets julmånad och den börjar med advent.


Så vi ses snart här igen, tills dess 'tjingeling'.


G L O R I A


ps. Min dator lever sitt eget liv. Så idag kan jag inte leverera bilder, det går bara inte. Men hoppas till nästa gång.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page