top of page
  • _

DUNDER BLAND MOLNEN

DET ÅSKAR OCH BLIXTRAR


Om ni läser några inlägg bakåt så har jag berättat om mina nya grannar. Mina skator. De byggde ett bo alldeles nära mig. När det nu har regnat och åskat en hel del så är det alldeles tyst i naturen. Inte ett pip hörs. Inte en enda fågel flyger. Allt är alldeles stilla.


Jag tog en promenad idag men den här gången tog jag på mig min regnrock. Jo, men visst. Det börjar att regna igen. Jag går en väg som är lite lagom vid sånt här väder. Nynnar på en gammal svensk visa. Som är entonig i melodin som de flesta är. De härstammar ju från lång tid tillbaka i vår historia. När det var fattigt i vårt land. Så därav melodin. Därav våra urgamla svenska psalmer som alltid sjungs i kyrkan vid högtidliga tillfällen. De andas tillförsikt och en tro på Jesus. Det är försommar och en underbar luft ute.Jag nynnar 'tula hem och tula vall' som handlar om en flicka som går och vallar korna bland fjällen.


Jag nynnar och ser ut över sädesfälten och helt plötsligt tittar ett huvud upp. Är det en älg eller vad. Det går inte att missa vad det är för ett djur. Stora öron. Det är ett rådjur. Säkert en kid. Jag tänker nu kommer den ändå att resa sig upp och springa iväg som dom brukar göra. Men jag fortsätter att nynna min sång och gå stigen fram. Så blir sädesfälten som vanligt igen, rådjuret lägger sig i godan ro och jag fortsätter min väg. Den synen, tror visst jag ska måla den bilden. För den var så fin.


Om vi människor visar djuren i skogen respekt och fortsätter att nynna vår visa så är det lungt.


Imorgon är det midsommarafton då älvorna tar varann i handen och dansar in midsommaren. Sitt uppe om du kan och orkar så visst kommer du höra älvorna sjunga och nynna sina egna hymner. Näcken sitter vid fjällets klara bäckensprång och spelar på sin fiol som försvinner som ett litet eko. Se där, har du naturens egen lovsång som tas upp av himlar och berg.


Att klippa av några kvistar björk och dekorera i en blombukett eller pynta ditt köksbord, veranda/balkong kan göra den minsta människan nöjd. Så njut av björkarnas sus och ta ett midsommardopp i sjön. Nu är den varm av all regn. Vad hände med skatans bo. Jo, nu har jag fönstret öppet för solen skiner igen och ute kraxar dessa små skatungar så mycket hela tiden.


G L O R I A

0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page