top of page
  • _

GIVE ME A SMILE

GIVE ME A SMILE

Stockholm den 20 februari 2019



Ibland glömmer vi bort att vi kan le. Vi borde le lite oftare. Att le kostar inte så mycket.


När vardagen lunkar på och allt går i ett så tänker man inte så ofta på hur och när man ler. För vi människor har ju så mycket annat att ägna oss åt än att gå och le. Men faktum kvarstår. Tittar vi i spegeln, alla fall vi som börjar bli lite äldre, ser en massa annat att titta på.Tex. att man börjar få rynkor. Förr sa man alltid att 'man har skrattrynkor' eller 'kråksparkar' vid ögonen. Jo, visst det stämmer till fullo. Man blir det man är. Nu när dagarna har blivit ljusare och vi har ett annat ljus på dagen så syns det så väl när man ser sig själv i spegeln.


Så minns jag 1970-talet när jag var riktigt ung. Jag som gick i kyrkan ofta och fick vara med om det som på svenska kallas för 'väckelse' eller 'väckelserörelsen' som innefattar alla kristna frikyrkliga församlingar. På den tiden kom något som tidningarna skrev väldigt mycket om den sk. 'JESUS RÖRELSEN'. Den var väldigt befriande i den bemärkelsen att just då när de besökte olika församlingar så var smink tillåtet. Likaså örhängen. Där stod amerikanska ungdomar från det rika Amerika och sjöng väldigt fina kristna sånger. Det var ungdomar från överklassen som hade råd med att roa sig och att unna sig det mesta. När de skulle 'vittna' eller predika i kyrkan kom det fram att fast de kom från goda hem och familjer var det något som fattades. De saknade inre frid med sig själva. Vad var det mer som utmärkte dessa amerikanska ungdomar när de besökte Sverige och alla kyrkor och församlingar. De hade sådana där märken på sin kavaj eller på sin klänning. JESUS LOVES YOU.


Det är vad som jag kom på att tänka när jag såg mig själv i spegeln. Att högt säga för sig själv och titta på spegeln - så händer det något. Prova. Ställ dig framför spegeln och säg högt 'JESUS LOVES ME'. Vad är det som händer. Jo hela ditt ansikte L E R. Det är sant - när du säger dom orden framför dig själv och säger 'JESUS LOVES ME' så dras mungiporna uppåt och du ser väldans glad. Så glad att du inte kan låta bli att le för dig själv när du står framför spegeln.


BÖRJA DAGEN MED ATT TITTA I SPEGELN OCH SÄG JESUS LOVES ME. DET TYCKER JAG ÄR EN BRA BÖRJAN PÅ DAGEN.




















0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page