top of page
  • _

MIDSOMMAR

MIDSOMMAR - NATTEN SOM ÄR EVIGT UNG

Eskilstuna den 19 juni 2020

När jag tittar ut genom mitt fönster ser jag hur träden svajar och gräsen vajar för vinden. Man öppnar fönstret och hör sus ifrån naturen. Oftast är naturen tyst. Utom skogen som kan låta annorlunda. Det är susning bland träden. Det rasslar om mitt stora träd och på höstens mörka kvällar så rasslar det rejält eftersom det blåser mer. Det är mycket torra grenar högst upp som skallrar mot varann. Nu ska det höstmyset bort eftersom det är ett slyträd som har vuxit sig alldeles för högt. Det växer ungefär 1 meter varje säsong. Det blir till att såga ned ett gren i taget och sen kapa det. Ett jobb som heter duga. Träden som jag sen ska plantera får nog bli fruktträd har jag tänkt. Däremot får den svenska björken stå kvar samt rönnbär som gör att fåglarna får mat. Även vildrosen bär frukt såsom vilda nypon och det är också mat för fåglar.


Men döm om min förvåning när jag ser att grässtrån vid dikeskanten som har vuxit sig så långa, de liknar som långa spagettin. Så i min ägo har jag en gammal cykelhjul och tar man vara på den så går man ut i skogen och plockar en massa fina vilda blommor på vägen och då tänker jag mig att plocka dessa långa grässtrån för att sedan hänga det på cykelhjulet till att dekorera med. Du som inte kan göra det kanske kan unna dig en fin bukett från blomsteraffär, att pryda en midsommarstång med eller en cykelhjul eller något annat som får vara med ett tag till. Finns väl inget finare än en rostig klenod att drapera med lite fint.


Du som har barn - låt barnen springa ut i skog och mark för att plocka blommor och gör som jag gjorde när jag var en liten flicka. Vi fick olika snören i en massa färger, sen satt vi och flätade band som fick hänga i alla grenar. Eller som hårband till hästsvans eller flätor. Eller ta en gammal skjorta eller påslakan som har gått sönder. Klipp dom i långa längder och häng upp i trädens grenar i din trädgård. Allt för att ge barnen lite att göra, samt att det är kul att tillsammans pyssla med midsommarfint. Glöm sen föralltinte i världen våra egna svenska färger att blanda gult och blått då har du din midsommar klar. Om du undrar vad jag tänker göra så är det just det jag ska ägna mig åt.


EN UNDERBAR HÄRLIG MIDSOMMAR ÖNSKAR JAG ER ALLA

FRÅN GLORIASKATTEN0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page