top of page
  • _

MIN BARNDOM

MIN BARNDOM.

Stockholm den 12 november 2019.


När jag var barn. Född 1952 fanns inte tv. Den kom senare i vårt hem. Vi lyssnade på radion. Vi syskon fick gå själva till skolan. 3 km. till skolan och sen hem igen 3 km. Det blir en lång skolväg. Varje dag. Sommar som vinter. Smörgås med smör på, kanske marmelad eller en korvskiva som pålägg samt en liten mjölkflaska i min skolväska. Det var min lunch. Den skulle räcka hela dagen. Det var allas skollunch. Ärvda kläder. Hål i sockan. En stickad tröja som var för liten eller för stor som skolkläder. Fattigt, ja, med dagens mått så var Sverige fattigt. Men vi var glada, lyckliga, lekte jämt. Fick julklappar en gång om året så de leksaker fick man då, fick räcka ett helt år.


Visst. Har utvecklingen gått fort. Men är den värd det. Nej och åter nej. Bli inte förvånad eller rädd. Vi kommer att tvingas till reträtt. Vår jord, vår planet Moder Jord tål inte så mycket mer. Den börjar säga ifrån. Lyssna på nyheterna den ena naturkatastrofen efter den andra. Många suckar, även naturen suckar. Det står i Biblen att till och med naturen suckar i sin bedrövelse att hamna i ett tillstånd som följde med syndafallet. Eva och Adam. Naturen ger läkedom och grenar, blommor, blad ger syre. Visste du att DEN GRÖNA SKOGEN ger oss syre till alla världens barn. Varför utplånas skogen/djugeln ute i världen. När den rensar luften vi andas. Utan syre och utan skogen kan inte människan andas. Vi överlever inte. Atombomben utplånar all skog och havet förgiftas för tid och evighet. Havet är så nedsmutsat att vi knappt längre kan äta fisken som lever i havet. VISSTE DU att Atombombsprov sker UNDER havsytan. Jo, men visst är fisken nedlusad med gift. Från alla atombombsprov under havs. Det finns kärnvapenfria zoner på vår jord. Men finns det kärnvapenfria zoner under havsytan. Vad händer med vårt vatten som vi måste dricka. Utan vatten dör människan.


Det om miljöförstörelsen som jag länge har tänkt att skriva om. Ingen rolig läsning. Men ack, så nödvändig. Håll hårt i hatten, för det kommer att bromsas nu. All kärnvapen/atomvapen kostar miljarders miljard. När vi istället kan BYGGA UPP VÄLFÄRDEN på vår jord. Utplåna fattigdom. Utbilda barn och ungdomar med yrkesutbildning. Uppmuntra ungdomen till en framtid. Bilda familj. Skola. Utan atombomben kan vi människor åter få tillbaka vårt hopp. Ta inte bort DRÖMMEN för våra barn och ungdomar. Vi är värda att åter få ett förtroende från Herren Vår Gud att vårda vår planet OM VÅR STUND PÅ JORDEN.


Visst behövs profetians röst i Församlingen. Den får inte tystna. Den helige anden har många gåvor att ge. Om du vill kan du söka på nätet efter Den helige andes nådegåvor. Den som blir kristen får en eller flera nådegåvor. Det finns heliga röster i församlingen att tiden är inne att 'kristenheten ska helga sig' vi ska inte vara som världen är. Mitt i bruset ska vi höra vad Anden säger till församlingen. Ta fram din gamla Bibel och läs och bläddra även i psalmboken, du hittar alltid någon vacker psalm som du kan nynna på.


Vi befinner oss i november månad då vi tar fram våra advents ljusstakar för att se att alla ljusen fungerar och även kollar om stjärnan i fönstret lyser. Dagarna blir kortare för varje dag och det sägs att Luciadagen är den mörkaste på året. Ljusets ängel skrider fram i den mörka lucianatten och alla skogens djur följer hennes sken, där hon skymtas mellan träd och hus. Tomten, smånissar och räven lyssnar i sina bon. Men innan dess, ta fram en skiva eller dvd och stilla ned dig själv. Lyssna på sång och julpsalmer. Visst ska vi TILLSAMMANS rädda vår jord. Lyssna vad Anden säger till församlingen. Profetians gåva, vakna - tala till oss. Vi människor behöver DIG.


g l o r i a
0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page