top of page
  • _

N O T R E D A M E

NOTRE DAME

Stockholm den 18 juni 2019


Jag blev helt bestört av branden i Notre Dame, Paris Frankrike. Det liksom hände något med mig. Kunde inte förstå. Varför. En katedral som har levt i hundratals år. Sett kungar och drottningar krönas. Hört böner. Gett tröst i svåra tider. Fick ingen ork att ägna mig åt det 'jordiska'. Bara satt och tänkte. Hur många gånger har inte jag besökt olika kyrkor bara för att man vill göra det. Tända ljus och be en bön. Vara nära Gud.Stilla sig. Bara vara. Sakral känsla.


Så småningom går den känslan över. Men den finns kvar. Vi människor, oavsett ålder, man eller kvinna har våra egna heliga rum. Dom vårdar vi om. Vi bygger våra bon. Känner oss hemma när vi får råda hur vi vill ha det. Det är en ynnest. En rikedom. En välsignelse.


I skrivande stund har jag haft tvättstugan. Hänger ut kläder för tork. Men då kommer regnskurar. Jag tänker att jag måste ut och rasta Bianca. En pudel. Men hinner inte gå så långt förrän jag känner att det börjar regna lite. Jag fortsätter att gå men snart vräker det ner. Springer under ett stort träd som ger lite skydd men förstår att det är bäst att springa hem igen. Det regnar så mycket att hela vägen får liksom små dammar som hela tiden rör sig eftersom regnet ger mönster. Det är så vackert. Naturen har alltid magi att erbjuda. Bara stanna upp och njut fast det regnar. Ja, jag gjorde det. Mina kläder blev blöta och hunden likaså.Det är nu man ska bada i sjön för vattnet blir varmt av regn.


Väl hemma tänder jag ett ljus bredvid mig vid datorn och vet ni vad jag gör. Det var verkligen längesedan. Jag värmer mjölk på spisen och blandar in majsflingor. Det gjorde jag som barn och hade alltid socker på. Men inte nu, det finns färska blåbär och hallon att köpa billigt i affärerna och det smakar mums. Passar så bra idag när det är regnväder.


Vårens regn har gjort att naturen i Sverige är vackrare än någonsin. Så grönt överallt så jag skulle vilja göra te av varje blad. Vi är inne i midsommarveckan med 'midnattssol' som vi alla har längtat efter. Vad gör man om man saknar badkar. Jag som älskar att bada. Man får hitta på något annat. Ni har väl inte glömt bort att binda björkruskor till vinterns bastubad. De skall plockas ihop innan midsommar eftersom de är färska. Sen när den kalla vintern är här doftar hela bastun av björk och sommar. Det ni, då myser jag, i alla fall.0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page