top of page
  • _

PINGSTENS TEMA

PINGSTENS TEMA


Stockholm den 31 maj 2020


PINGSTENS TEMA KÄNNER NI REDAN TILL - den kallas även för hänryckningens tid. Det är en tid av förväntan. Många brudpar har länge gått och väntat på att få säga JA till varandra som heliga löften. Men allt är inte bara romantik. Om jag fick påverka något skulle jag vilja att en liten kurs i äktenskap skulle vara en väldans nyttig sak. För som någon sa till mig - när du har gift dig har du kommit i hamn, men det är först då som hamnarbetet börjar. Alltså läs raden en gång till.


I hänryckningens tid blev Jesu lärjungar fyllda av den helige anden som satte sig som tomtebloss på deras axlar. De talade i tungor. På olika språk. Det står i Bibeln att hela staden kom i rörelse. För alla hörde de sitt språk tala. Det var andens utgjutelse som skulle komma, enligt Jesus. För han sa 'jag skall sända er en hjälpare, som ska påminna allt det som jag har sagt under dessa år' ni har varit med mig. Alltså Israel och det judiska folket väntade på SIN konung en Messias som skulle komma och göra allt bra igen. De skulle få en konung. De hade mist sin kung i tider innan Jesu födelse. Kung David och hans son Salomo var dom visaste konungar som har gått på jordens mark på vår planet. Men vad hände. Gud sa till det judiska folket, att de får inte ta och gifta sig med andra länders, främmande kvinnor helt enkelt för att de hade så mycket avgudar i sina religioner. De tillbad andra gudar. Inte Jehova. Man ska tillbe Jahva eller Jahve.


Men vad hände. Lydde judarna Gud. Lyder vi gud överhuvudtaget. Nej, det gör vi inte alls. Alla är olydiga. Jag med. Tyvärr. Jesus, förlåt mig mina synder, få vi bedja om. Dagligen. Vad hände med judarnas konung David och hans son Salomo. Det blev så hemskt i Israel för hur det nu var så tog kung Salomo en hustru av judisk stam men bihustrur från främmande länder. Det blev ondska i landet. Så nu var Gud/Jehova trött på det hela. Det judiska folket miste kung och kungadöme för evig tid. MEN Jesus - löftet om en Messias, som skulle komma från Davids rot och 'Jessestam'. En kung äntligen. Men som hamnade på en kors. Till våra synders förlåtelse, en kung som vänder andra sidan till. Ta min rock, om du behöver den. En kung som välsignade maten med två bröd och fem fiskar. Osv. You name it. Och sen nu pingstens högtid. En helig ande. Inte lätt för människan att följa med när Gud tänker.


För vad kan vi göra. Vi människor. Här sitter hela världen i en coronapandemi. Varför. Jag är övertygad om att vi/människan har gått för långt. Med allt. Vi har blivit onda. Så mycket orättvisa som sker dagligen. Vi ignorerar Gud å det grövsta. Det är hans planet. Till oss. Han kan kasta ut oss från jorden. Om han vill. Men det vill han inte. En arbetsgivare bestämmer rätt mycket. Och gud är faktiskt vår arbetsgivare, (nu öppnar sig fönstret och gnisslar och gnäller). Magiska fönster. Såklart det är vinden. Är det. Nåja, pingsthelgen. Med andliga gåvor. Jo, men visst är det viktigt. I församlingen ska andens gåvor vara i full bruk. Men är den det. I mina ögon var det länge sedan, ja flera år sen en profetröst hördes i församlingens predikan. Det är tyst. Dödstyst. Ingen profeterar längre. Därför att det är omodernt. Då är inte Gloriaskatten tyst. Det läser ni här och nu.


Ja,passionen styr oss. Låt rätt passion styra dig. I ett äktenskap prövas vi i all oändlighet, både frestelser och prövningar kommer att komma alltid. Men tillsammans klarar vi det. Det är samma sak med gud vill du leva med Jesus - kommer frestelser och prövningar alltid att tillhöra vardagen. Men låt bibeln vara vårt rättesnöre. För vi kommer fel. Väldigt fel om vi inte läser och lyssnar på Honom däruppe. Jag fick veta Att t.o.m. de som tyder stjärnor 'stjärntydare' visste att något hemskt skulle hända jorden. Men ingen sa något. Och nu sitter vi här med detta hemska corona. Som har gjort att vi, människor du och jag får backa Tiden.


Som en gammal kvinna häromdagen sa till mig en kväll 'det här är väl inte din tid, va'. Hon sa det flera gånger när vi språkade med varandra. Då tänkte jag till och svarade denna goda välsignade gamla kvinna som hade världens blåaste ögon som glittrade LIV, jag sa 'nej, det här är inte min tid'. Vilken befrielse.


Jag önskar alla pingstens bröllopspar Guds rika välsignelse. Han är bäst. Om ni tycker om det jag skriver blir jag GLAD och välkomnar Dig till att svara på glorias blog.


G L O R I A

0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page