top of page
  • _

SVERIGES TRADITIONER I HANTVERKET

SVERIGES TRADITIONER I HANTVERKET är vi bortskämnda med

för imorgon är det Hemslöjdens Dag, lördagen den 5 september.Kommer


Jag sparade den länge och låg i mitt linneskåp. Så när min första flytt gick till Stockholm så fick min broderikudde följa med. Vilken lycka att titta på den.


Hur gör vi för att hedra hemslöjdens dag. Jo, genom att gå och köpta tyg och så något som du vill ha. Att besöka en garnaffär som faktiskt jag gjorde för ett år sedan, och där hade jag tur. I affären låg en monter med billiga garn så jag köpte så pass mycket att jag var säker på att garnet skulle räcka till en tröja. Jag har väldigt svårt att förstå stickmönster så det går bara inte. Men som tur är får man använda sitt eget lilla huvud och minnas och man stickar. Så visst, min tröja som blir en vardagströja ute på landet (eftersom det är kallare inomhus) den tröjan blir klart nu till höst. Så det återstår att sticka klart och att sy ihop alla delar som är ärmar bak- och framstycket. Samt en liten krage blir det också. Garnet är i lite murriga färger men vet att jag nästa gång ska försöka mig på att hitta en mörkare nyans eller kanske, bara kanske köpa något garn i naturvit färg som man kan färga själv med växter ifrån skogen.


Om du inte tycker att du inte kan varken sticka eller virka så gå till närmaste tyg eller garnaffär och fråga efter en virknål och garn. Börja att virka en sk. ruta eller bara vanliga varv till en grytlapp. Jag råkade hitta en virkad lång stycke i rutor som min moster har virkat i sina dagar och ja, den är något sliten och behöver ses över.


Så kära vänner, läsare av Gloriaskatten - försök att gogla eller fråga någon som du känner eller som jag, hade turen att få tala med expediten hur man gör för att sticka. Jo, det går, ge inte upp. Det är riktigt roligt att få ta en egen paus med kaffe eller te och sätta sig ned med sitt handarbete. LYCKA TILL:


G L O R I A0 views0 comments

Recent Posts

See All

HEJ kära vänner, mina läsare! Min blog har legat nere några månader - helt enkelt för att min dator gick sönder och det tog tid att köpa en ny. Sedan blev det strul på min sida som gjorde att det inte

http://www.gloriaskatten.com/blog/2017/11/10/VI-HAR-ALLA-EN-EGEN-V%c3%84G-ATT-G%c3%85.aspx

LILLKÖPINGSBARNEN handlar om 'deras hem och hembygd'. Av Ingrid Wallerström 1936. En skolbok som tillhör Sundbybergs folkskola, sedan finns en etikett som är fastklistrad där det står Vårda din bok.

bottom of page